Manio Vire - Inhimillisyyttä Arkeen
Suurenna tekstiä

Etsi mainioita

  Koteja
  Palveluita koteihin

Turvapuhelin

Turvapuhelin on kotioloissa toimiva hälytinlaite, jonka ansiosta apu on aina lähellä. Hälytyspainikkeella saa yhteyden hälytyskeskukseemme napin painalluksella. Hälytykseen vastaa terveysalan ammattilainen 24 tuntia vuorokaudessa. Hälytyksen voi ohjata hälyttämään ensisijaisesti myös omaiselle.

Turvapuhelin koostuu kotiin asennettavasta ja valmiiksi ohjelmoidusta päätelaitteesta sekä erillisestä hälytinpainikkeesta, jota voidaan pitää joko ranteessa tai kaulassa. Turvapuhelimeen voidaan liittää mallista riippuen 8–16 kappaletta muita lisälaitteita kuten lisäranneke, ovihälytin, palohälytin jne.

 

Hälytyskeskus vastaa ympäri vuorokauden

Turvapuhelimesta tai sen lisälaitteista tehty hälytys yhdistyy Mainio Vireen ympärivuorokautisesti toimivaan hälytyskeskukseen. Hälytyskeskus tunnistaa automaattisesti laitteen ja asiakkaan ja avaa kaksisuuntaisen puheyhteyden. Hälytykseen vastaavat luotettavat ja ystävälliset päivystäjämme. Hälytyskeskuksessa työskentelevillä on aina terveys- tai pelastusalan koulutus ja heiltä edellytetään vähintään lähihoitajan tai hätäkeskuspäivystäjän tutkintoa. Ammattitaitoa seurataan ja ylläpidetään koulutusten kautta.

Kuuntelemme asiakkaitamme kiireettä. Joskus asia voidaan hoitaa puhelimessa. Tarvittaessa turva-auttaja tai sairaankuljetus lähtee avustuskäynnille. Hälytyksen voi ohjata hälyttämään ensisijaisesti myös omaiselle.

Turvapuhelin mukana koko ajan

Laitteet ovat erittäin toimintavarmoja, akkuvarmistettuja ja niissä on useita käyttäjän turvallisuutta lisääviä tekijöitä kuten patterihälytys ja koesoitto. Hälytinpainike on aina vesi- ja pölytiivis (IP67-luokka), eli painike voi olla mukana myös suihkussa tai saunassa. Turvapuhelin käyttää joko asiakkaan omaa lankapuhelinlinjaa tai GSM-verkkoa.

Turvapuhelimen ja lisälaitteiden välinen taajuus on EU:n määrittelemä sosiaalisten hälytysten taajuus 869,2 Mhz, joka on häiriövapaa ja suojattu. Vastaanotin luetellaan kategoriaan yksi, joka on korkein standardi turvahälytyksille.

Lisälaitteet

Turvapuhelimen yleisimpiä lisälaitteita ovat mm. lisäranneke (puolisolle oma), kevennyspainike (vammaispainike, vähentää tarvittavaa painamisvoimaa) ovihälytin, ajastettava ovihälytin, GSM-sovitin ja savuhälytin. Valikoimista löytyy myös liiketunnistimia, lääkemuistuttajia, hella- ja kaatumishälyttimiä.

Toimitamme käyttövalmiin turvapuhelimen muutaman työpäivän toimitusajalla. Opastus turvapuhelimen käyttöön annetaan aina laitteen toimituksen yhteydessä.

Kevennyspainike

Kevennyspainike on Mainio Vireen kevytkäyttöinen turvapuhelimen hälytinpainike, jonka ansiosta hälytyksen tekeminen onnistuu myös silloin, kun käyttäjän kyky tuottaa napin tarvitsema painovoima on heikentynyt.

Painamalla painikkeen hälytyspintaa painolevyn sisälle asennettu hälytyspainike aktivoituu. Kevyemmän painovoiman ohella myös painolevyn laajempi hälytyspinta on merkittävä lisäetu käyttäjälleen.

Kevennyspainike voidaan kantaa kaulassa turvahihnan avulla tai se voidaan mekaanisesti kiinnittää muihin apuvälineisiin tai vuoteeseen. Laite on yhteensopiva Mainio Vireen käyttämiin turvapuhelinlaitteisiin.