Manio Vire - Inhimillisyyttä Arkeen
Suurenna tekstiä

Kuinka tulen asiakkaaksi

Mainio Vireen kodit tarjoavat asumispalveluja hoivaa tarvitseville vanhuksille, itsenäisille senioreille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille. Ota yhteyttä, niin etsitään juuri sinun tai läheisesi tarpeisiin sopiva ratkaisu.

Lue lisää ›

Etsi mainioita

  Koteja
  Palveluita koteihin

Uratarinat

Tutustu mainiovireläisiin

Mainio Vireen kasvutaival vuodesta 1997 nykypäivään on tarjonnut henkilöstöllemme monipuolisia työtehtäviä ja ennen kaikkea mielenkiintoisia uramahdollisuuksia.

Koko henkilöstömme työskentelee perusarvojemme – ihminen ihmiselle, onnellinen elämä ja työmme on arvokasta – mukaisesti asiakkaidemme parhaaksi. Arvomme näkyvät kaikessa toiminnassamme ja ovat apuna valinnoissa, joita teemme työssämme päivittäin. Hoitotyössä autamme asiakasta elämään mielekästä ja oman näköistä elämää. Kohtaamme asukkaat korostaen jokaisen ainutkertaisuutta.

Meillä työskentelee osaavia ja kaikin puolin mainiota työntekijöitä, joiden hyvinvoinnista ja tyytyväisyydestä pidämme huolta muun muassa mielenkiintoisilla koulutuksilla, erilaisilla eduilla sekä virkistyspäivillä ja henkilöstötapahtumilla. Kun työntekijät viihtyvät, myös asiakkailla on hyvä olla.

Katso video lähihoitajamme työstä!

Miltä lähihoitajan arki näyttää kodeissamme? Katso video lähihoitajan työstä Vire Koti Käpylässä Helsingissä.

Tutustu mainioihin työntekijöihimme ja heidän ajatuksiinsa siitä, millaista on työskennellä Mainio Vireellä.

 

Georgios Papaevangelou, Hoivakoti Arwola Nokia

Aloitin työt Mainio Vireessä kesäkuussa 2013, kun saavuin seitsemän muun kreikkalaisen hoitajan kanssa Suomeen. Saimme jo Kreikassa kielikoulutusta ja olen mielestäni oppinut suomen kieltä aika hyvin. Työkaverit ovat avuliaita ja auttavat ymmärtämään, jos tulee kysyttävää. Mainio Vireen puolesta kotiutuminen Suomeen ja töiden aloitus oli järjestetty hyvin.

Vanhusten kanssa työskentely on rauhallista

Pidän vanhusten kanssa työskentelystä, koska he ovat ystävällisiä. Kodissa vallitsee hyvä ilmapiiri. Kreikkaan verrattuna työnteko on hyvin organisoitu ja asiat viedään loppuun asti. Päivän rutiinit ovat rauhallisia, työskentelemmehän vanhusten kodissa. Tällä hetkellä asiat ovat todella hyvin ja aion jäädä Suomeen.

 

Ari Kähärä, Turvapuhelinpalvelut

Asun Vantaalla vaimoni kanssa, lapset ovat jo lentäneet pesästä. Toimin Mainio Vireellä hälytyspäivystäjänä. Koulutukseltani olen perushoitaja ja olen toiminut erilaisissa hoitotyön tehtävissä vuodesta 1979 alkaen. Työn ohessa olen syventänyt osaamistani jatkokoulutuksilla.

Hain Mainio Vireelle turvapuhelinpäivystäjäksi, koska halusin kokeilla uutta ja erilaista hoitoalan työtä. Aloitin marraskuussa 2001 ja alussa tein turva-auttajan tehtäviä turvapuhelinpäivystäjän työn ohessa.

Vastaan hälytyskeskuksessa ympäri Suomea tuleviin asiakkaiden turvapuhelinhälytyksiin. Työ on vuorotyötä aamu-, ilta- ja yövuoroissa. Työpaikalla turvapuhelinpäivystäjänä olen vastuussa hälytyskeskuksen kitkattomasta toiminnasta. Turvapuhelimella hälytyksen tehneen asiakkaan tulee saada yhteys päivystäjään mahdollisimman nopeasti. Asiakkaan mahdollinen ongelmatilanne ratkaistaan joko puhelun aikana tai tilanteen vaatiessa päivystäjä hälyttää turva-auttajan tai jonkin muun yhteistyötahon auttamaan asiakasta.

Minua motivoi työssäni asiakkaan auttamisesta tuleva onnistumisen tunne. Varsinkin haasteellisissa tilanteissa, joissa puutteellisista taustatiedoista huolimatta pystyy tekemään asiakaskontaktin aikana oikean tilannearvion ja kohdentamaan oikean tyyppisen avun asiakkaalle, onnistumisen tunne on upea.

Mielestäni hyvä työpaikka on sellainen, jonne tulee kuin kotiinsa. Ilmapiirin tulee olla rento, salliva ja kunnioittaa erilaisia mielipiteitä. Turvapuhelinyksikössä yhteistyö työtoverien kanssa on helppoa, koska kaikki tuntevat toisensa. Meillä vallitsee me-henki, joka tuo viihtyvyyttä.

Aion jatkossakin toimia hälytyspäivystäjänä, koska työni on mielenkiintoista, itsenäistä ja vastuullista.

 

Tuula Kauppinen, Ykköskoti Martti

Olen Kauppisen Tuula ja mukavasti jo mummi-iässä. Mieheni kanssa yhteistä taivalta on kertynyt jo huimat 37 vuotta. Lisäksi perheeseeni kuuluu kaksi aikuista poikaa ja pieni lapsenlapseni, joka on tietenkin silmäteräni.

Olen kirjoittanut ylioppilaaksi Turussa ja suorittanut vanhustyön erikoisammattitutkinnon. Muutettuani Kuopioon, opiskelin lähihoitajaksi. Toiveissa olisi vielä keskeneräisten gerontologian perusopintojen vienti loppuun saakka.

Hoiva-ala tuntui oikealta jo varhain

Työhistoriaani kuuluu kuuden vuoden yksityisyrittäjyysjakso ja sen jälkeen työskentely hoito-alalla tähän päivään asti. Jo nuorempana tiesin, että minussa asuu pieni hoitaja ja se tunne on vain vahvistunut koko ajan. Nyt voin sanoa olevani oikealla alalla.

Toimipaikan vaihto eri paikkakunnalle sujui vaivattomasti

Vuoden 2008 loppupuolella, kun olin muuttanut perhesyistä tutusta Turusta täysin tuntemattomaan Kuopioon, aloitin keikkalaisena Vire Koti Kuopiossa. Siitä saakka Mainio Vire onkin ollut palkan maksajanani.

Muutama vuosi myöhemmin siirryin mielenterveyspuolelle, Ykköskoti Kuopioon. Vaikka viihdyin siellä hyvin, niin kaipasin taas jotain uutta. Oli itsetutkiskelun paikka: eläkeikä lähenee, mitä vielä työsaralla haluan kokea? Tulos oli selvä, haluan takaisin Turkuun. Sinne jäi hyviä ystäviä ja nuorin poikanikin asuu siellä. Kun ratkaisu oli tehty, niin ilmoitus vain työpaikalla. Voisin sanoa, että melkein yhdellä puhelulla ratkaistiin vaihto Turun Ykköskoti Marttiin.

Vuoden 2014 alussa siirryin Marttiin, jossa olen nyt viihtynyt erittäin hyvin. Olen omasta mielestäni sulautunut hyvin joukkoon ja työyhteisö on ottanut minut hyvin vastaan. Hyvä työpaikka on juuri tällainen: yhdessä mietitään ja toteutetaan asioita, ollaan innostuneita ja kiinnostuneita työstämme, unohtamatta, keitä varten me täällä olemme. Puhalletaan yhteen hiileen.

Jatkuva kouluttautuminen mahdollista Mainio Vireellä

Arvostan Mainio Virettä työnantajana, koska se tarjoaa mahdollisuutta jatkuvaan lisäkoulutukseen, jota ei esim. kunnallisella puolella ole tässä mittakaavassa. Olen ollut laatuvastaavana monta vuotta. Laatutyö  jatkuu edelleen ja olen saanut siihen hyvät koulutukset ja tuen tarvittaessa. Työnantaja huomioi myös työntekijänsä esim. liikuntaseteleillä, jotka motivoivat huolehtimaan myös omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Nyt olen aloittanut Helsingissä syksyyn saakka kestävän Mainio Kehittäjä -koulutuksen. Odotan koulutuksesta paljon uutta tietoa, jota pystyn hyödyntämään omassa työyhteisössäni. Joka yksikössä on aina jotain uutta kehitettävää.

 

Jyrki Kuusisto, Hoivakoti Arwola Nokia

Työskenneltyäni myynnin parissa yli 25 vuotta halusin tehdä jotain muuta. Työpaikkani uudelleenjärjestelyjen myötä minulle tarjoutuikin siihen mahdollisuus, enkä ole katunut päivääkään päätöstä kouluttautua sosiaali- ja terveysalalle. Aloitin työkokeilulla Hoivakoti Arwolassa ja maaliskuussa 2010 siirryin oppisopimusharjoittelijaksi. Valmistuin kesäkuussa 2012 lähihoitajaksi.

Elämisen arvoinen vanhuus tuo tuohon tarkoitusta

Haluan tehdä hyödyllistä ja merkityksellistä työtä, jolla on tarkoitus. Koen tärkeäksi tehdä kaikkeni sen eteen, että ihmisellä on elämisen arvoinen vanhuus. Työni on mielekästä, ja minulla on varma ja uskottava työnantaja. Työssä jaksamisessa auttaa mm. osallistuminen työnantajan koulutuksiin. Olen myös Hoivakoti Arwola Nokian työsuojeluvaltuutettu ja toinen laatuvastaavista. Alan jatkokoulutuskin on mukana tulevaisuudensuunnitelmissa.

 

Ina Sjöholm, Vire Koti Merivirta

Olen espoolainen, naimisissa ja neljän lapsen äiti ja toimin Mainio Vireellä lähihoitajana.

Ylioppilaskirjoitusten jälkeen työskentelin kaupan alalla 16 vuotta. Samalla kuitenkin mietin, mikä minusta tulee isona. Kotiäitinä ollessani minua alkoi kiinnostaa lähihoitajan ammatti. Hoiva-ala oli pitkään tuntunut minulle luonnolliselta ja oikealta alalta. Ihmisläheinen ammatti on minulle ykkösasia ja toisen ihmisen auttaminen tuo minulle hyvän olon.

Vaikka opiskelu aikuisiällä tuntui ensiksi jännittävältä, oli motivaationi kuitenkin suuri ja pidin kovasti opiskelusta. Minulle selkeni aika pian, että haluan tehdä työtä vanhusten parissa. On hyvää vastapainoa hoitaa vanhuksia töissä, kun kotona odottaa neljä pientä, omansa vaativaa lasta. Viimeinen työssäoppimispaikkani oli Vire koti Merivirassa Espoossa, josta sain vakituisen työpaikan heti valmistuttuani lähihoitajaksi.

Viihdyin alusta alkaen Vire Koti Merivirassa. Työtehtävät, työkaverit ja hyvä esimies olivat syitä, miksi halusin jatkaa siellä. Tuntuu mukavalta, kun voin hyödyntää työssäni äidinkieltäni ruotsia. Työ on hyvin organisoitu ja ilmapiiri on hyvä ja kannustava. Saan olla oma itseni ja uskallan tuoda mielipiteitäni esille ja esittää rohkeasti kysymyksiä. Jokainen päivä on hiukan erilainen, työtahti ja haasteellisuus ovat mielestäni sopivia.

Parasta työssä ovat hyvä vuorovaikutus asukkaiden ja työtovereiden kanssa, asukkaiden auttaminen päivittäisissä toiminnoissa ja asukkaiden tyytyväisyyden näkeminen ja tunteminen.

 

Pyry Ollikainen, Ateriapalvelut

Olen pitkän linjan mainiovireläinen ja syntyperäinen helsinkiläinen. Olen naimisissa ja kahden tyttären isä. Urheilu penkkiurheilua myöten on lähellä sydäntäni ja työn hyvänä vastapainona toimii tenniksen ja golfin peluu.

Minulla on kokemusta monenlaisesta työstä Mainio Vireenateriapalveluissa: olen työskennellyt kuljettajana, tuotannon apulaisena, viikonloppuvastaavana, palveluohjaajana ja tällä hetkellä palveluesimiehenä. Hain kuljettajaksi Mainio Vireen Ateriaaliin maaliskuussa 2002 siskoni kannustamana. Kuljettajana toimenkuvaani kuului ruokien kuljettaminen asiakkaille kotiin ja auttaminen esimerkiksi paukkauksen avaamisessa.

Palveluesimiehenä vastaan Ateriaalin kuljettajien toiminnasta, asiakaspalvelusta, aikataulujen pitävyydestä ja hallinnollisista asioista. Työpäiväni ovat vaihtelevia ja sopivan haastavia. Pääsen vaikuttamaan päivän polttaviin aiheisiin. Samalla olen kiinni ateriapalvelujen perusarjessa ja lähellä asiakasta. Asiakaspalvelussa kuulen asiakkaiden palautteet, joiden pohjalta pystymme kehittämään toimintaamme.

Työskentely Ateriaalissa on ihmisläheistä työtä – asiakkaiden hyvinvointi on meillä ykkösasia ja jokaisen työ on arvokasta. Mainio Vireessä on mahdollisuus tarttua uusiin haasteisiin, mikäli halukkuutta löytyy.

Olen aina viihtynyt mainiosti Mainio Vireellä. Meillä saa olla oma itsensä ja jokaisen mielipidettä kuunnellaan. Työt on hyvin organisoitu ja työilmapiiri on kannustava. Mielestäni on tärkeä tehdä yhteistyötä ja auttaa toisia, joten vuorovaikutus asiakkaiden ja kuljettajien kanssa on työni suola.

 

Sanna Kemell, Turvapuhelinpalvelut

Tulin Mainio Vireen turvapuhelinpalveluun töihin vuonna 2001. Turvapuhelinpalvelu oli toiminut tuolloin vasta noin kolme kuukautta eli olen nähnyt koko turvapuhelinpalvelun kehityskaaren tähän päivään saakka. Kun tulin töihin Mainio Vireeseen, aloitin työt hälytyspäivystäjän tehtävässä. Aikaisemmin olin toiminut sairaalatyössä sekä sairaankuljetuksessa, mutta minulla oli aina haaveena päästä hälytyspäivystäjän tehtäviin ja sen vuoksi hakeuduinkin Mainio Vireelle töihin.

Näiden 14 vuoden aikana olen saanut pikkuhiljaa vastuullisempia tehtäviä ja päässyt urallani eteenpäin. Olen toiminut hälytyspäivystäjän, palveluohjaajan, palveluesimiehen sekä nykyisin palvelupäällikön tehtävissä. Nykyisessä työssäni vastaan hälytyskeskuksen operatiivisesta toiminnasta sekä laskutuksesta.

Pidän työssäni siitä, että jokainen päivä on erilainen. Minulle on erittäin tärkeää, että töihin on aamulla mukava tulla, esimieheltä saa tarvittaessa tukea työhön ja työtiimi puhaltaa yhteen hiileen. Nämä asiat toteutuvat Mainio Vireessä ja sen vuoksi olenkin viihtynyt työssäni useita vuosia.

Olen iloinen myös siitä, että Mainio Vire on tarjonnut minulle mahdollisuuden kehittää itseäni ja olen saanut työn tueksi osallistua koulutuksiin. Olen muun muassa suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon työn ohessa. Työhön liittyviä tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu, että haluan olla mukana mahdollistamassa Mainio Vireen turvapuhelinpalvelun kasvua ja katsoa mitä se tuo tullessaan.

Vinkkinä Mainio Vireeseen hakeutuville työnhakijoille haluaisin sanoa, että muista aina olla reilusti oma itsesi! Jos haluat päästä työuralla eteenpäin, kannattaa aina tehdä parhaansa hyvällä asenteella. Se kantaa varmasti eteenpäin. Omana kultaisena sääntönäni työssä on aina ollut, että tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän.

 

Mikko Suomi, Ykköskodit Vaisaari

Olen turkulainen ja asustelen vaimoni ja hänen tyttärensä sekä ”ison” eläinkatraan kanssa Aurajoen rannalla. Minulla on myös kaksi omaa lasta, jotka kyläilevät meillä joka toinen viikonloppu. Lisäksi vaimollani on täysi-ikäinen poika, joka kyläilee meillä satunnaisesti.

Vastapainona työlle harrastan lukemista, kirjoittamista, musiikin säveltämistä, kitaran- ja muiden instrumenttien soittoa, käsitöitä ja nykyään enää satunnaisesti pelailen koripalloa. Musiikkia olen niin ikään harrastanut koko ikäni, ehkä enemmän omaksi iloksi kuitenkin. Niin ja tuo kirjoittaminen on sellainen vähän uudempi harrastus, joka saavutti merkkipaalun kesällä 2012, jolloin julkaistiin esikoisromaanini ”Atlantiksen perilliset”. Tällä hetkellä työstän loppusuoralla jatko-osaa tuohon teokseen. Koti, yhdessä olo perheeni kanssa ja yhdessä tekeminen ovat sitä, mistä vapaa-ajallani nautin eniten.

Monipuolisia tehtäviä Ykköskodit Vaisaaressa 

Urani alkoi opiskelijana ja keikkatyöläisenä vuonna 1998. Vuodesta 1999 olen ollut vakituisessa työsuhteessa, ensin palvelukotiohjaajana sitten projektipäällikkönä. Vuodesta 2002 olin palvelupäällikkönä kehittäen kokonaan uuden palvelulinjan, Satelliitti asumisen ja vuoden 2011 lopulla aloitin palvelutalon johtajana, jossa toimin edelleen.

Niin ja sanottakoon sekin, että pidän työstäni ja nykyisestä tehtävästäni. Suurimpana vahvuutenani näen sen, että olen työskennellyt kaikissa mahdollisissa tehtävissä Ykköskodit Vaisaaressa ja voin käytännön kokemukseen vedoten sanoa sen olevan johtamisen perusta. Uusille ammattilaisille haluaisin sanoa: rohkeasti tervetuloa mainioon joukkoomme! Tämä on hyvä työpaikka, jossa arvostetaan hyviä ja innovatiivisia tekijöitä! Mielestäni Mainio Vireessä on kokonaisvaltaisesti toteutettu kaikki työn osa-alueet hyvin.

Persoonallinen ote työssä

Parasta työssäni ovat vapaus ja työrauha. Tästä voin tulkita, että työtäni arvostetaan, koska minun annetaan rauhassa toteuttaa persoonallista tapaani tehdä töitä. Haasteet sekä asiakas- että talouspuolella, uudet projektit ja toiminnan kehittäminen motivoivat minua työssäni. Tulevaisuuden suunnitelmani Mainio Vireellä liittyvät orgaaniseen kasvuun ja uusien tuotteiden kehittämiseen oman yksikön tuotekorissa. Toki olen avoin jopa uusille toimenkuville, jos sopivia vapautuu.

 

Clapano-Leroy

Le Roy Clapano, Vire Koti Merivirta

Olen Filippiineillä syntynyt ja työskentelen Mainio Vireellä sairaanhoitaja. Olen aikaisemmin työskennellyt pääsääntöisesti vapaaehtoisena erityislasten parissa vuoden verran. Minulla on kokemusta myös työskentelystä leikkausosastolla ja teho-osastolla – molemmista kuusi kuukautta.

Mainio Vireeltä apua työskentelyn aloittamiseen Suomessa

Odotukseni ylittyivät, kun saavuin Suomeen syksyllä 2009. Ennen tuloani ajattelin Suomen olevan kylmä ja pieni maa jossain päin Pohjois-Eurooppaa, mutta se onkin lisäksi kaunis ja kehittynyt maa, jossa on mukavia ihmisiä. Kun saavuimme Suomeen, saimme Mainio Vireeltä apua työskentelyn aloittamiseen ja täysin uudessa maassa elämiseen.

Opiskelimme suomen kieltä jo ennen kuin tulimme maahan. Suomen kieli on ollut minulle hankalaa oppia ja vielä viiden vuoden jälkeenkin on uutta opittavaa.

Ensimmäiset kuukaudet Suomessa olivat todella vaikeita ja haastavia, mutta ajan myötä helpotti. Työ oli haastavampaa kuin olin odottanut, mutta samalla myös täysin erilaista kotimaahani verrattuna. Sopeutumistani helpotti se, että työ Suomessa on yksinkertaisempaa kuin Filippiineillä.

Tulevaisuus Suomessa

Minua motivoi päivästä toiseen ajatus itseni ja perheeni auttamisesta. Filippiineillä sairaanhoitajan on hankalaa löytää työtä, jossa olisi kunnioitettava palkka. Tämä olikin yksi syistä, miksi halusin tulla Suomeen ja Mainio Vireelle.

Vapaa-ajallani viihdyn elokuvien ja kirjojen parissa ja tietenkin vietän aikaa filippiiniläisten ystävieni ja tyttöystävän kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmani ovat vielä auki. Sen kuitenkin tiedän, että haluan asua täällä pitkään ja opiskella lisää, mutta ennen kaikkea haluan mennä naimisiin ja rakentaa perheen tyttöystäväni kanssa.