Liikuntapäiväkoti Kotitonttu

Liikuntapäiväkoti Kotitontussa on kolme lapsiryhmää: Tallukat, Nutut ja Hiippalakit. Tallukoissa ovat 0−3-vuotiaat, Nutuissa 2−4 -vuotiaat ja Hiippalakeissa 4−6 -vuotiaat lapset. Hoitopaikkoja on yhteensä 54. 

Liikuntapäiväkoti Kotitontun etu on pienuus; meillä on vain kolme ryhmää. Henkilökunnan välinen yhteistyö on tiivistä ja kaikki perheet tuttuja − niin lapset kuin heidän vanhempansakin. Ryhmät järjestävät toisilleen säännöllisesti yhteisiä lauluhetkiä, pihaleikkituokioita ja juhlia.

Kotitontun henkilökuntaan kuuluu 12 hoidosta ja kasvatuksesta vastaavaa työntekijää. Henkilökunta työskentelee tiimeissä, jossa on kaksi lastentarhanopettajaa ja kaksi lastenhoitajaa.

Liikunta osana päivää

Päiväkodissa on käytössä oma pieni sali. Lisäksi meillä on mahdollisuus käyttää Tontunmäen päiväkodin salia. Käytämme hyväksemme myös läheisiä liikuntapalveluja ja -paikkoja kuten Tuulimäen voimistelusalia ja Esport ratiopharm Arenaa. Päiväkotimme sijaitsee metsän ja pellon läheisyydessä, joten liikumme monipuolisesti luonnossa. Meillä on käytössä porrastuslukujärjestys, joka mahdollistaa tilojen maksimaalisen käytön. Liikunnan vuosisuunnitelmaympyrän mukaisesti mm. talvisin hiihdämme, luistelemme, kesällä palloillaan, pyöräillään ja retkeillään sekä harjoittelemme ympäri vuoden eri liikuntataitoja. Liikunnan lisäksi toimintaamme kuuluu niin laulua, leikkiä, kädentaitoja kuin kulttuurielämyksiä. 

Lasten vanhemmille, isovanhemmille ja kummeille järjestämme perinteisiä juhlia ja tempauksia liikunnan merkeissä.

Hae päivähoitopaikkaa

Jos toivot lapsellesi paikkaa päiväkotiin, ota yhteyttä Espoon päivähoitoviranomaiseen.

 

Yhteystiedot

Liikuntapäiväkoti Kotitonttu
Kotitontuntie 19 B
02200 Espoo 

Päiväkodin johtaja 
Terhi Siltanen 
puh. 040 354 0284
terhi.siltanen(at)mainiovire.fi

Hiippalakit p. 050 4479 700
Nutut p. 050 4479 699
Tallukat p. 050 4479 644