Manio Vire - Inhimillisyyttä Arkeen
Suurenna tekstiä

Etsi mainioita

  Koteja
  Palveluita koteihin

Ykköskoti Artukainen

Yhdessä pienin askelin

Ykköskoti Artukainen sijaitsee Artukaisissa aivan Turun Messu- ja Kongressikeskuksen ja HK Areenan (Turkuhalli) naapurissa.

TEHOSTETTU PALVELUASUMINEN JA PALVELUASUMINEN

Tehostettu palveluasuminen on ympärivuorokautista ja määräaikaista asumispalvelua. Asukkaamme ovat yleensä vaikeasti toimintarajoitteisia ja tarvitsevat jatkuvaa huolenpitoa. Tehostettu palveluasuminen voi olla oikea lähtökohta myös asukkaille, joilla on pitkä kokemus erilaisista mielenterveys - ja/tai päihdepalveluista.

Palveluasuminen on yleisesti tarkoituksenmukaista asukkaille, joiden asunnottomuus ja/tai mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat vaikeuttavat elämää ja ovat haitallisia fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle.

YKKÖSKODIN TOIMINTAMALLI

Odotamme asukkailtamme päihteettömyyttä, ja toivomme heiltä sitä kautta motivaatiota saavuttaa vähitellen päihteiden käytön hallintaa. Toimintamme päämääränä on asukkaan elämänhallinnan ja arjen taitojen kehittyminen tasolle, jolla kevyempi asumismuoto, esimerkiksi tuettu asuminen olisi asukkaalle tarkoituksenmukaista. Tämä saavutetaan jokaisen asukkaan kanssa yksilöllisesti luodun kuntoutussuunnitelman avulla, jossa määritellään asukkaan tavoitteet ja niiden saavuttamiseen vaadittavat edellytykset. Työvälineinä elämän hallinnan parantumiseen käytetään omaohjaajan sekä yhteisön hallittua tukea, tukiverkostojen rakentamista sekä mielekästä työ- ja harrastetoimintaa. Yhteisössä opetellaan osallistumaan, vaikuttamaan ja ottamaan vastuuta omasta itsestään ja ympäristöstään.


Ota Yhteyttä »

Yhteystiedot

Messukentänkatu 11
20210 TURKU

Lisätietoja ja tutustumiset

Palvelutalon johtaja
Ville Vesalainen
puh. 050 408 6742

Vastaava hoitaja
Hanna Kaistamo
puh. 050 408 8362

Ohjaajat 24h
puh. 050 564 9388 

etunimi.sukunimi@mainiovire.fi
Ykköskoti Artukainen tarjoaa

  • määräaikaista tehostettua palveluasumista
  • palveluasumista
  • yksilölliset kuntoutussuunnitelmat
Ykköskoti Artukainen pähkinänkuoressa 

  • 48 asukaspaikkaa
  • omat asukashuoneet ja kylpyhuoneet
  • alakerrassa ruokasali
  • saunaosasto
  • harraste- ja monitoimitiloja
  • Turun Messu- ja Kongressikeskuksen vieressä