Manio Vire - Inhimillisyyttä Arkeen
Suurenna tekstiä

Etsi mainioita

  Koteja
  Palveluita koteihin

Ykköskodit Nokia

Nokia_YK_Nokia_00006 Nokia_YK_Nokia_00047 Nokia_YK_Nokia_00025 Nokia_YK_Nokia_00035 Ykkoskoti-Nokia-kahvihetki Ykkoskoti-Nokia-kahvit Ykkoskoti-Nokia-kurpitsat Ykkoskoti-Nokia-olohuone Ykkoskoti-Nokia-sauna Ykkoskoti-Nokia-keinutuoli Ykkoskoti-Nokia-virkkaus Ykkoskoti-Nokia-oleskelu Ykkoskoti-Nokia-piha Ykkoskoti-Nokia

Yhdessä pienin askelin

Ykköskodit Nokia sijaitsee Nokian keskustassa. Ykköskoti tarjoaa asumispalveluja kaikenikäisille mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kohti itsenäisempää elämää, mutta eivät ole erikoissairaanhoidon tarpeessa.

 Koti tarjoaa sosiaalihuoltolain mukaista palvelua:

 •  tehostettua palveluasumista
 •  palveluasumista

Kaisankoto on ikääntyvien asukkaiden tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti.  Kodissa on esteetön, valoisa ja kodikas ympäristö. Arki sujuu rauhallisesti iäkkään asukkaan ehdoilla. Asukkaat hoitavat omia arjen asioitaan sekä kodin yhteisiä asioita kuntonsa mukaan ohjaajien tuella.

Tuulitupa on aktiivinen, nuorten ja keski-ikäisten mielenterveysasukkaiden ryhmäkoti. Koti toimii kahtena eri yhteisönä ympäri vuorokauden. Tuulituvan yläkerta on suunnattu kuntoutuksessa edistyneemmille asukkaille, jotka jatkossa voivat muuttaa esim. palveluasumisen yksikköön, kunhan arkielämän taidot ovat hallinnassa. Kuntouttava työote näkyy arjen kaikissa toiminnoissa.

Ilonakoti on palveluasumisen ryhmäkoti. Ilonakodilla on ohjaaja paikalla arkisin ja viikonloppuisin aamu- ja iltavuoroissa. Kodissa harjoitellaan arjen monipuolista hallintaa, kuten kodintyöt, omasta hygieniasta huolehtiminen, vaatehuolto sekä omien asioiden hoitaminen, esim. lääke- ja raha-asiat. Asukkaat osallistuvat myös kaikkiin kodin yhteisiin toimintoihin. Ilonakoti toimii kahtena eri yhteisönä, jossa kuntoutuksessaan edistyneemmät asuvat yläkerrassa.

Antinkoto on uusin tehostetun palveluasumisen pienryhmäkoti. Kodissa asuvat harjoittelevat aktiivisesti oman elämän taitoja. Antinkoto on esteetön, valoisa ja kaunis koti, jossa asukkailla on omat kylpyhuoneet.

Ykköskodin päivätoiminnanohjaaja suunnittelee ja ohjaa kuntoutumista tukevaa, monipuolista päivätoimintaa, jossa huomioidaan kuntoutuksen näkökulma, mutta myös vuodenajat, juhlapyhät ja asukkaiden mieltymykset ja uudetkin kiinnostuksen kohteet. Kodilla kokoontuu ryhmiä kuten arjentaidot-, liikunta-, vaatteidenkorjaus-, kädentaidot, taide- ja musiikkiryhmät. Kuntouttavaan päivätoimintaan kuuluu myös fysioterapeutin kanssa tehtävä, kodin ulkopuolella tapahtuva toiminta kuten peli- ja liikuntaryhmät.

Asukaskahvila Pieni Kahvipuoti toimii kerran viikossa. Asukkaat leipovat tarjottavat ja hoitavat kahvilatoimintaa itse. Jokaisella kodilla toimii myös omia ryhmiä ohjaajien ja asukkaiden johdolla. Kodilta tehdään säännöllisesti mm. luonto-, teatteri- ja laivaretkiä ympäristöön. Kodin lähellä on kaupat, kirjasto, linja-autoasema, apteekki, uimahalli, kirpputori.

Päivätoimintaa Ykköskodit Nokialla

Päivätoiminnalla tuetaan iäkkään henkilön kotona asumista sekä edistetään ja ylläpidetään toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita.


Ota Yhteyttä »

Yhteystiedot

Ykköskodit Nokia
Korkeemäenkatu 7
37100 Nokia

Lisätietoja ja tutustumiset

Palvelutalon johtaja 
Heli von Bell
puh. 040 356 0852 (arkisin)

Vastaava hoitaja 
Merja Kostamovaara
puh. 040 841 3046 (arkisin)

Kaisankoto puh. 040 841 3543
Tuulitupa puh. 040 592 4420
Ilonakoti puh. 040 545 7916

Fax. 020 581 3339

etunimi.sukunimi@mainiovire.fi
Ykköskodit Nokia tarjoaa 

 • tehostettua palveluasumista ikääntyville
 • kuntouttavaa asumista nuorille ja keski-ikäisille mielenterveyskuntoutujille
 • palveluasumista
 • tehostettua palveluasumista pienryhmäkodissa
Ykköskodit Nokia pähkinänkuoressa

 • neljä erillistä kotia
 • yhteinen ruokailutila
 • asukkaiden ylläpitämä asukaskahvila
 • harraste- ja monitoimitiloja
 • Nokian keskustassa
 • bussipysäkki kodin vieressä Nokian valtatiellä